søndag 11. september 2011

Utkikkstårnet.

Det er nok ikke mange mennesker som vet hva for en mann Erling Fosser er. Det er en mann som godt kunne blitt skildret av Fønhus, i en av hans mange romaner og fortellinger. Erling Fosser er en skogens mann, en omstreifer blant seljene. Han er faktisk hvit som en selje, for å sitere Skjæraasen, dikteren. Jo, Erling Fosser er en krysning mellom Fønhus og Skjæraasen.

For å ikke falle for fristelsen til flere avsporinger, skal jeg raskt komme inn på det rette sporet igjen; som er rope med en høy røst;

"Dra til Ør, for fanken"!

På Ør, som ikke er langt fra jernbaneovergangen på Aspedammen, finner man et utkikkstårn, av trestokker og noe som kan kalles drivved. Utkikkstårnet er bygget av nevnte mann; Erling Fosser, og sønnen hans; Magne Fosser.

Forresten.

Magne Fosser er på folkemunnen kjent som "Fossekællen", og det er tre faktoren som spiller inn på dette noe merkelige økenavnet. La oss dra de alle frem; det spiller på etternavnet hans; som er Fosser. Fossekællen sin favorittfugl er fossekallen, og Fossekællen er en mann.

Det er ingen grunn til å la dette ålreite utkikkstårnet stå der alene. Det er et behagelig sted. God luft finner man i høyden, og utsikten er upåklagelig. Det ligger forresten tre vedkubber på gulvet i den høyeste avsatsen, eller toppen, om du vil.

Jeg vet om en ung mann som kunne dratt nytte av dette utkikkstårnet.

Ta kontakt, unge mann, så starter jeg opp doningen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar